Kabouterverhalen

Waar het begon met deurtjes knutselen aan de keukentafel, ontstond als vanzelf het idee voor een wandelroute. Een boekje met kabouterverhaaltjes werd daarna al snel geopperd. En daarna de twijfel/spannende vraag: kunnen wij, die geen ervaren schrijvers zijn, een heel boekje vullen? En laten drukken? En laten illustreren? 

Maar zoals zo vaak: als je het hardop uitspreekt en er gewoon aan begint, verzamelen zich mensen om je heen die je kunnen helpen. We hebben genoten van het proces van het schrijven van de verhaaltjes, het omzetten op rijm, het bedenken van de illustraties.

 

Maar ons grootste geluksmoment zit hem in de reactie van de mensen in Groenlo als we ze ons voorstel van het op hen geïnspireerde verhaaltje voorleggen. Vanuit onze groep is zo'n kabouterrijmpje een erkenning van het positieve werk van inwoners in Groenlo of een erkenning van hen als warm en bijzonder persoon. Op deze manier creatief vereeuwigd! 

 

Inmiddels zijn de verhalen en gedichtjes ook al in het Duits vertaald. 

Hieronder zie je hele korte stukjes uit drie van de kabouterrijmpjes. Met drie tekeningen van een tweede grote inspirator (naast Opa Piet), namelijk Rien Poortvliet.

Kabouter Floor

Floor zorgt graag voor de bloemetjes

En ook graag voor de dieren

Eigen huisdieren heeft ze ook

Twee vuurvliegen en 3 mieren.

Kabouter peter

Ook een kabouter houdt van lekker slapen
Dat gaat het best in een zacht bed

Peter is de beddenkabouter
Heeft in elk huisje bedjes gezet

kabouter Annette

Als kabouters ruzies niet op kunnen lossen

Gaan ze praten met kabouter Annet

Die luistert en geeft dan goede adviezen

Die ruzie is dan weer snel rechtgezet!