Met dank aan opa piet

Op de foto uit 1978 zie je Opa Piet Adema, kleine Joske van Huet (toen 1,5) en mama Tineke van Huet-Adema.

 

Joske Elsinghorst-van Huet:

'Vroeger (zo'n 40 jaar geleden) liep ik als klein meisje met opa Piet langs de Groenlose gracht. Hij wees me dan op de holletjes tussen de bomen en zei dat daar de kabouters wonen........... Magische momenten voor mij als kind!'

 

Ik woon inmiddels met mijn eigen gezin, met 3 pubers, in Groenlo en vind het een heel fijne plek om te wonen. Ik raakte in 2015 betrokken bij BS22, een werkplaats voor ideeën die Groenlo nog mooier en leuker maken. Ik zette me daar in als kennismakelaar en ondersteunde inwoners van Groenlo met het waarmaken van hun idee.
Erg leuk om te zien dat zoveel mensen iets willen ondernemen in en voor Groenlo en dat wij daarbij hebben kunnen ondersteunen met advies, het leggen van verbindingen met anderen en het aanmoedigen van het goede idee!

 

In september 2016 ben ik gaan denken over mijn eigen burgerinitiatief: het opzetten van een kabouterroute in Groenlo. Geïnspireerd door de wandelingen met opa Piet. Ik geloof(de) dat we met een kabouterroute de wereld een beetje fantasie en plezier kunnen brengen.
Half oktober 2016 ben ik gestart met het maken van deurtjes en het delen van het idee.
En zoals bij veel ideeën: als je het hardop uitspreekt en deelt, komt er veel energie vrij. Er werd direct van allerlei kanten enthousiast gereageerd en hulp aangeboden. Heel fijn dat ik zo snel zoveel enthousiaste medestanders heb gevonden!! 

Ik had niet kunnen bedenken dat het idee uit zou groeien tot één van de activiteiten binnen mijn onderneming Overal Kansen, maar het past helemaal! Ook hier gaat het om het leggen van verbindingen met mensen en tussen mensen, kan ik mijn creativiteit kwijt en een positieve invloed uitoefenen op mijn omgeving.
En het levert zulke leuke reacties op! Ik heb van de opening op 17 april 2017 genoten en de eerste reacties van kinderen, ouders en grootouders zijn ontzettend leuk!

 

Mooi dat mensen ook de bedoeling zien, de tweede laag, namelijk mooie mensen, verhalen en plekken in Groenlo een podium geven! 5 november 2017 opende de tweede route in Lichtenvoorde. Nu in 2018 realiseerde ik een route in Bredevoort, Zieuwent en Winterswijk.. Voor 2020 staan routes in Lievelde, Borculo en Mariënvelde op de planning.
Fantastisch om de verhalen en mensen, de historie en het heden daar te ontdekken en vorm te geven in de kabouterroutes. 
Wil jij ook een route realiseren in jouw wijk, dorp, woonplaats? Neem gerust contact met me op via info@kabouterroute.nl !