Met dank aan opa piet

Op de foto zie je Opa Piet Adema, kleine Joske van Huet (toen 1,5) en mama Tineke van Huet-Adema. (1978)

 

Joske Elsinghorst-van Huet:

'Vroeger (zo'n 35 jaar geleden) liep ik als klein meisje met opa Piet langs de Groenlose gracht. Hij wees me dan op de holletjes tussen de bomen en zei dat daar de kabouters wonen........... Magisch voor mij als kind!'

 

Ik woon inmiddels met mijn eigen gezin in Groenlo en vind het een heel fijne plek om te wonen! 

Ik ben sinds juni 2015 betrokken bij BS22, een werkplaats voor ideeën die Groenlo nog mooier en leuker maken. Ik zet me daar in als kennismakelaar en ondersteun inwoners van Groenlo met het waarmaken van hun idee. Erg leuk om te zien dat zoveel mensen iets willen ondernemen in en voor Groenlo en dat wij daarbij kunnen ondersteunen met advies, het leggen van verbindingen met anderen en het aanmoedigen van het goede idee!

 

In september 2016 ben ik gaan denken over mijn eigen idee: het opzetten van een kabouterroute in Groenlo. Geïnspireerd door de wandelingen met opa Piet. Half oktober ben ik gestart met het maken van deurtjes en het delen van het idee.
Ik geloof dat we daarmee de wereld een beetje fantasie en plezier kunnen brengen. En zoals bij veel ideeen: als je het hardop uitspreekt en deelt, komt er veel energie vrij. Er werd direct van allerlei kanten enthousiast gereageerd en hulp aangeboden. Heel fijn dat ik zo snel zoveel enthousiaste medestanders heb gevonden!! 

Ik had niet kunnen bedenken dat het idee uit zou groeien tot een bedrijfsmatige activiteit binnen mijn onderneming Overal Kansen, maar het past helemaal! Ook hier gaat het om het leggen van verbindingen met mensen en tussen mensen, kan ik mijn creativiteit kwijt en een positieve invloed uitoefenen op mijn omgeving. En het levert zulke leuke reacties op! Ik heb van de opening op 17 april 2017 genoten en de eerste reacties van kinderen, ouders en grootouders zijn ontzettend leuk!

 

Mooi dat mensen ook de bedoeling zien, de tweede laag, namelijk mooie mensen, verhalen en plekken in Groenlo een podium geven! Ik kijk er naar uit om meer Kabouterroutes en andere creatieve concepten te ontwikkelen. Bij Skik & ZO in Lichtenvoorde heb ik ook een kabouterroute ontwikkeld, voor op hun eigen terrein. Boek je een kinderfeestje bij Skik & ZO, kun je daar dus ook van de kabouters en de fantasie die ze bij kinderen oproepen, genieten.

 

Begin november 2017 opende de route in Lichtenvoorde. Nu ben ik bezig met een route in Bredevoort, Zieuwent en Winterswijk. En de gesprekken voor routes in Duitsland en andere kernen in de Achterhoek lopen al. Ik kan dus nog een tijdje blijven genieten van mooie verhalen en mijn creativiteit helemaal kwijt!